Římskokatolická farnost u kostela sv. Markéty Praha-Břevnov

Mše svatá v 9.00 s přijetím katechumenek a katechumena mezi čekatele křtu. Mysleme na ně a jejich kmotry v modlitbě.

Po celý týden se konají v klášteře exercicie – duchovní cvičení. Od úterý do soboty budou mše svaté v 7.00 spojené s Ranními chválami – modlitbou breviáře. 

Středa: v 16.00 mše svatá s apoštolským nunciem Jude T. Okolo a s poutníky z našich italských klášterů. Jedná se o pouť tzv. Benediktinské pochodně „za mír a jednotnou Evropu.“ Akce se koná každý rok v některém evropském městě a jde o setkání před svátkem sv. Benedikta, sv. Benedikt jako hlavní patron Evropy. 

Čtvrtek: svátek Stolce sv. Petra. Mysleme v modlitbě na papeže Františka a jeho spolupracovníky.

Neděle: mše svatá v 9.00 s katechezí pro děti. Mše svatá v 18.00 bude živě přenášena, odkaz na našich internetových stránkách.

Po celou dobu postní se modlíme pobožnost křížové cesty vždy v neděli a v pátek v 17.15 v bazilice. Je to modlitba vedená laiky, můžete se hlásit od Popeleční středy v sakristii a zapsat se do rozpisu. 

V době postní se opět společně připravujeme na Velikonoce. Tématem letošní přípravy:                           „Poušť – pozvěme Ježíše do našich pouští“ – naše lidské smysly a modlitba, ticho, adorace, poušť… Letošní příprava bude s větším důrazem na postní páteční adorace, protože papež František vyhlásil Rok modlitby (před jubilejním Svatým rokem 2025). Celý Půst bude mít mimo nedělí rytmus pátečních večerů. Vydat se do kostela v pátek večer, zažít zimu, prožít ticho, být sám se sebou, být s druhými… to vše může pro nás představovat pomyslnou „poušť.“ Ale Ježíš jde před námi. Každý pátek budeme na základě evangelia prosit o uzdravení/obnovu našich smyslů. Téma 2. postního pátku jsou „RUCE.“ Evangelium o uzdravení muže s ochrnulou rukou. K čemu užíváme své ruce, vždy jen k dobrému? Čeho, koho a jak se dotýkáme?  Každý postní týden můžeme psát na papír naše prosby, díky, radosti, bolesti… a vkládat je do schránky u kříže v bazilice. Schránka bude při páteční adoraci donesena na oltář…

Příprava má část i pro děti, nazývá se: „Všichni jsme jedno tělo“ – to, že patříme k sobě, vnímáme i skrze naše smysly. U kříže jsou připraveny postní kalendáře, podle nichž je možno s veškerým návodem a úkoly putovat dobou postní. 

Kontakt

Program a sledování přenosů:

Sledujte nás na Youtube:

Youtube
Youtube Farnost

Sledujte nás na Facebooku:

Facebook
Facebook Farnost
Výuka náboženství / katecheze pro děti a mládež 2023/2024

BENEDIKTINSKÝ OBČASNÍK

Programy pro školy 2023/2024

Synodální cesta v naší farnosti

FILMANA

časopis Duha