Římskokatolická farnost u kostela sv. Markéty Praha-Břevnov

Milí farníci,

je za námi první neděle slavená opět společně, ale v upraveném pořadu bohoslužeb pro maximální počet 100 lidí. Všechna slavení eucharistie dnes proběhla bez potíží a do hraničního počtu 100 osob jsme měli dostatečnou rezervu (sedm bohoslužeb s nedělní platností, průměrná návštěvnost okolo 60 věřících). Proto můžete přicházet bez větších obav o místo… Je také znát, že chalupářská sezóna již začala… : ) Mše svaté měly poklidnou atmosféru plnou radosti a vděčnosti. Předpoklad se naplnil, zdá se, že jsme vykročili správně.

Samozřejmě, že jsme stále v nejisté situaci, opatrnost je na místě, zvláště pro ty z nás, kteří jsou oslabeni věkem, dlouhodobou nemocí atp. Proto zdůrazňuji, že dispenz od povinnosti slavit nedělní mši svatou je stále v platnosti. Myslíme na vás v modlitbě. Kdo by si přál návštěvu kněze, nebojte se ozvat, napsat, zavolat komukoli z nás v klášteře…

Požehnanou neděli všem! A jak pronesl po svém zvolení papež Jan Pavel II.: „Nebojte se!” (18. května 2020 si připomeneme 100. výročí jeho narození.)

P. Václav

 

Kontakt

Program a sledování přenosů:

Sledujte nás na Youtube:

Youtube
Youtube Farnost

Sledujte nás na Facebooku:

Facebook
Facebook Farnost
Výuka náboženství / katecheze pro děti a mládež 2023/2024

BENEDIKTINSKÝ OBČASNÍK

Programy pro školy 2023/2024

Synodální cesta v naší farnosti

FILMANA

časopis Duha